ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΩΡΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ (ΤΣΕΛΟ) & ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΠΙΑΝΟ)

ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΩΡΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ (ΤΣΕΛΟ) & ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΠΙΑΝΟ)
ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΩΡΟΥ ΖΗΣΙΜΟΥ (ΤΣΕΛΟ) & ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΠΙΑΝΟ)

ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩ

ΜΑΤΙΟΥ «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ»

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Αυλή «Ιπποτών» – Κυπριακό

Οινομουσείο

Ώρα: 8:00

Εισιτήριο: 5.00 ευρώ

ΔΩΡΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ

Ο Δώρος Ζήσιμος γεννήθηκε στην Κύπρο το 1981. Άρχισε μαθήματα βιολοντσέλου με την Ευγενία Καραπατάκη το 1993. Το 1999 άρχισε μαθήματα με την Aude-Marie Auphan, πρώτο βιολοντσέλο στην Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, Βουλγαρία, στις τάξεις των Καθηγητών Anatoly Krastev και Vasil Kazandjiev αντίστοιχα, από όπου αποφοίτησε με τον τίτλο “Master of violoncello”. Το 2008 πήρε με Άριστα το «Δίπλωμα Βιολοντσέλου» από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Rusi Dragnev.

Από το 2006 είναι μέλος της παγκόσμιας ορχήστρας νέων Juenesses Musicales World Orchestra, παίρνοντας συμμετοχή σε συναυλίες στην Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία και Κύπρο. Την περίοδο 1999-2001 διετέλεσε πρώτο βιολοντσέλο στην Κρατική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Έχει επίσης παίξει σε ορχήστρες στην Βουλγαρία. Το 2001 όντας μέλος του Cyprus Fulbright Ensemble, πήρε μέρος σε συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία, στη Βόρειο Ιρλανδία, στις ΗΠΑ καθώς και στην Κύπρο. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Κύπριο συνθέτη Φαίδρο Καβαλάρη για την Πολιτιστική εβδομάδα Ιαπωνικής Κουλτούρας στην Κύπρο, την Σοπράνο Μαρία Παπαϊωάννου και τον Μαέστρο Marco Balderi από την Ιταλία για σειρά συναυλιών και έχει δώσει ρεσιτάλ σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρο.

Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου σε ΗΠΑ, Βουλγαρία ,Γαλλία και Κύπρο με καθηγητές όπως τον Yoncho Bayrov, Emilia Baranowska, Thomas Carroll, Maria Kliegel, Franz Bartolomey, Stephan Popov και Bridget MacRae.

Είναι έκτακτος συνεργάτης της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, συνεργάτης της θεατρικής ομάδας Ανεράδα με παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου στους Δελφούς και στην Κύπρο. Συνεργάστηκε επίσης με την ομάδα σύγχρονου χορού Ασώματες Δυνάμεις και την χορογράφο Ανδρομάχη Δημητριάδου-Lindahl για την παράσταση σύγχρονου χορού Distand Land, με παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα. Συμμετείχε σε παραστάσεις του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας καθώς και στο 4o φεστιβάλ χορού, κίνησης και παραστατικών τεχνών No-body, στο Θέατρο Παλλάς στην Λευκωσία.

Στο παρόν στάδιο ο Δώρος Ζήσιμος. Είναι καθηγητής βιολοντσέλου στα μουσικά σχολεία Λεμεσού και Πάφου και συνεργάτης της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

ΚΟΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Κορίνα Βασιλείου άρχισε μαθήματα πιάνου και βιολοντσέλου στο Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο Λεμεσού, με καθηγήτρια πιάνου την Ελένη Πισία. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Lancaster με καθηγητή πιάνου τον John Clegg και απόκτησε το μεταπτυχιακό της από το πανεπιστήμιο Manchester με καθηγητή τον Barry Cooper. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στα Παιδαγωγικά από το Πανεπιστήμιο του St. Louis (ΗΠΑ). Το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας το οποίο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της διδακτορικής της διατριβής επιχορηγήθηκε από το Δήμο Λεμεσού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

Eργάζεται στο Δημοτικό Μουσείο-Αρχείο Σόλωνα Μιχαηλίδη και στο Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο Λεμεσού ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων. Είναι επίσης υπεύθυνη για την Παιδική Χορωδία της σχολής. Το 2012 δημιούργησε και τη δική της σχολή, τα «Μουσικά Βηματάκια», η οποία ειδικεύεται στη μουσική προπαίδεια για μικρά παιδιά.

Έχει ερμηνεύσει το κονσέρτο Μότσαρτ αρ.20 με την ορχήστρα του Πανεπιστημίου Lancaster και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με έργα Beethoven, Schumann, Brahms, Fauré, Liszt, Shostakovich, Rachmaninov. Κατέχει πλούσιο ρεπερτόριο από συνθέτες όπως Bach, Mozart, Haydn, Beethoven, Chopin, Debussy, Liszt, Rachmaninov, κ.α.

Πρόγραμμα συναυλίας:

B. Marcello, Σονάτα για τσέλο και πιάνο, No.1 in F major, Op.2 No.1

Beethoven, Σονάτα για τσέλο και πιάνο, Op.5, No.1

D. Popper, Ουγγρική Ραψωδία, Op.68

A. Piazzolla, Oblivion

A. Piazzolla, Libertango

Constantin Papageorgio, Quatros sonnetos para um pensamento

Σχολιάστε